مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری دارویی تأمین ضمن اشاره به وضعیت صنعت دارو در جهان و کشور عنوان کرد: براساس مطالعات و تحقیقاتی که در خصوص سودآورترین صنایع طی سال 2013 میلادی انجام پذیرفته، صنعت دارو رتبه هفت را به خود اختصاص داده است.
فرهاد زرگری به پتانسیل های موجود در این صنعت جهت رشد سودآوری اشاره کرد و ابراز داشت: حجم تولید دارو در دنیا از سال 2006 میلادی تاکنون حدود 90 درصد رشد داشته که این میزان رشد از نظر منطقه جغرافیایی به طور عمده در مناطقی همچون قاره آسیا و اقیانوسیه که کشورها نیز جز آن است، اتفاق افتاده است. برهمین اساس می توان گفت پتانسیل زیادی در این گروه وجود دارد که در صورت تخصیص منابع به آن و سرمایه گذاری در آن می تواند به شکوفایی این صنعت و اعطای بازدهی های مناسب به سرمایه گذاران منجر شود. علاوه بر این، با بکارگیری فناوری های پیچیده و تکنولوژی های جدید در فرآیند تولید دارو، سبدی متنوع از محصولات جدید فراهم شده که از ارزش افزوده بالایی برخوردارند که در نهایت مجموع این عوامل بیانگر رشد حجم تولید دارو و پتانسیل های این صنعت جهت رشد سودآوری است.
وی شرکت های موجود در پرتفوی بورسی و غیر بورسی "تیپیکو" را به هفت گروه همچون تحقیقات، تولید مواد اولیه، تولید محصولات نهایی، توزیع و پخش و ... تقسیم بندی کرد و گفت: در مجموع 34 درصد از سهم بازار تولید داروهای انسانی، 70 درصد از بازار تولید مواد اولیه مؤثر و 33 درصد از بازار توزیع دارو به "تیپیکو" اختصاص دارد.
این مقام مسئول در خصوص وضعیت فروش و سودآوری شرکت های موجود در پرتفوی بورسی و غیر بورسی شرکت ابراز داشت: درآمد فروش تلفیقی گروه طی سال 92 نسبت به سال 91 حدود 15 درصد و سود خالص تلفیقی گروه طی دوره مذکور حدود 27 درصد رشد داشته است.
افزایش سرمایه
مدیر عامل بزرگترین هلدینگ دارویی کشور به برنامه افزایش سرمایه 11 شرکت زیرمجموعه "تیپیکو" اشاره کرد و گفت: حدود 90 قلم محصول جدید طی سال 91 تولید شده که هشت درصد از این مقدار برای اولین بار در کشور تولید شده و جایگزین برخی داروهای وارداتی گردیده است. علاوه بر این، حدود 467 داروی جدید در شرکت های زیرمجموعه تولید شده که از ارزش حدود یک هزار میلیارد تومانی برخوردار هستند، همچنین حدود 259 نوع محصول در بخش تولید مواد اولیه مؤثر تولید شده که ارزش فعلی آنها حدود 200 میلیارد تومان می باشد و به زودی به بازار فروش عرضه خواهند شد.
زرگری در خاتمه به برنامه های آتی "تیپیکو" اشاره کرد و اظهار داشت: راه اندازی پالایشگاه پلاسما و بهره برداری از پروژه آب اکسیژنه از مهمترین برنامه ها شرکت برای سال آینده است.
عرضه های جدید در راه بورس و فرابورس
در ادامه مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری صبا تأمین و عضو هیأت مدیره شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی به زمان احتمالی انجام عرضه اولیه 10 درصد از سهام شرکت سرمایه گذاری دارویی تأمین اشاره کرد و گفت: شستا در نظر دارد 10 درصد از سهام تحت تملک خود در "تیپیکو" را در بازار دوم بورس عرضه کند. این امر پس از دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار جهت پذیره نویسی انجام خواهد شد که البته پیش بینی می شود این برنامه تا پایان دی ماه جاری اجرایی شود.
محمدرضا رستمی به برنامه های شستا جهت تعامل بیشتر با بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: در همین راستا عرضه سهام برخی شرکت های زیرمجموعه شرکت همچون پتروشیمی غدیر، کلر پارس، سیمان خوزستان و ملی نفت کش جز برنامه های آتی شستا به شمار می روند، بطوریکه اقدمات لازم جهت انجام این برنامه در حال پیگیری است. همچنین مراحل پذیره نویسی شرکت سیمان آبیک پایان پذیرفته و شرکت هلدینگ صدر تأمین نیز در مرحله پذیره نویسی قرار دارد.
پاسخ به پرسش ها
در پایان جلسه مدیران حاضر در جلسه به برخی سوالات خبرنگاران و فعالان بازار سرمایه پاسخ دادند. مدیر مالکیت سهام و امور مجامع شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی در پاسخ به این سوال که قیمت احتمالی سهام "تیپیکو" در جریان عرضه اولیه چه میزان خواهد بود، پاسخ داد: کشف قیمت سهام این شرکت به متغیرهای زیادی همچون نسبت P/E صنعت، وضعیت پرتفوی بورسی و غیر بورسی و نیز نسبت P/NAV بستگی دارد که قیمت سهم مذکور پس از رقابت در روزعرضه مشخص خواهد شد.
معاونت مالی و اقتصادی "تیپیکو" همچنین در بیان دلایل زیان غیر عملیاتی شرکت عنوان کرد: این زیان به دلیل هزینه های مالی بالای شرکت و گردش نقدینگی آن محقق شده است. چراکه هزینه های مربوط به خرید مواد اولیه و تولید محصولات در حالی به صورت نقد پرداخت می شود که درآمد حاصل از فروش محصولات طی بازه زمانی تولید به حساب شرکت واریز می شود. از این رو پروسه طولانی میان زمان تولید و فروش محصولات و دریافت مبالغ حاصل از فروش موجب تحقق این زیان شده است.
نظرات شما عزیزان: