عدم قابلیت اتکابه بودجه سیمانی ها درسایه هدفمندی ها
تحلیل بورس
تحلیل بورس ایران
وعده اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها از سال 93 در حالی از ماه ها پیش توسط دولت ارایه شده که زمزمه اجرای آن از خرداد ماه سال آینده به گوش می رسد و آثار اجرای این برنامه به ویژه برای شرکت های انرژی بر همچون سیمانی ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در این شرایط و با ورود به ماه پایانی سال 92 تعدادی از شرکت های سیمانی اقدام به انتشار اولین بودجه برآوردی خود برای سال مالی 93 کرده اند و بررسی پیش بینی های آنها با نیم نگاهی به چشم انداز سال آینده خالی از لطف نیست.

 

یک کارشناس صنعت سیمان پیرامون چشم انداز سیمانی ها در سال آتی با توجه به ارایه اولین پیش بینی سود هر سهم سال مالی 93 شرکت های این گروه، در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: گرچه زمزمه های اجرای فاز دوم هدفمندی ها از ابتدای سال 93 به گوش می رسد، اما هنوز برنامه دولت برای میزان رشد قیمت حامل های انرژی مشخص نیست. از این رو بخشی از مفروضات شرکت های این گروه برای اعلام اولین پیش بینی سود هر سهم سال مالی آتی چندان قابل اتکا به نظر نرسیده و نمی توان پیرامون آن اظهار نظر دقیقی کرد.

اسفندیار سالاروند افزود: دلیل این امر را می توان بدین ترتیب عنوان کرد که اگر قیمت حامل های انرژی افزایش یابد، بهای فروش محصولات نیز بایستی متناسب با آن رشد کند. در غیر این صورت شرکت ها در پوشش هزینه های خود با مشکل مواجه می شوند.

وی ادامه داد: روال هر ساله بگونه ای است که شرکت ها برای هزینه قطعات یدکی مورد نیاز تجهیزات و ماشین آلات، سوخت مصرفی و نیز حقوق و دستمزد درصدی افزایش در نظر می گیرند. گران شدن قیمت سوخت مصرفی نیز تأثیر با اهمیتی در کارخانجات این گروه دارد، چراکه این امر در بخش حمل و نقل و جابه جایی محصولات نیز اثرگذار است. اما در خصوص هزینه قطعات و لوازم یدکی کارخانجات و حقوق و دستمزد، سالانه افزایش حدود 20 درصدی در نظر گرفته می شود.

این کارشناس صنعت سیمان با تأکید بر اینکه به دلیل مشخص نبودن میزان رشد بخشی از هزینه ها، پیش بینی سودآوری شرکت ها برای سال آینده از قابلیت اتکای لازم برخوردار نیست، گفت: نکته دیگری که در خصوص صنعت سیمان وجود دارد، افزایش نرخ فروش محصولات است که به صورت متوسط افزایش 20 درصدی در بودجه های اعلامی شرکت ها برای سال مالی 93 پیش بینی شده است. اما با توجه به اینکه هزینه های سوخت حدود 18 تا 25 درصد هزینه بهای تمام شده محصولات را شامل می شود، در صورت رشد بهای حامل های انرژی بایستی قیمت های فروش نیز اصلاح گردد تا حاشیه سود صنعت در حد منطقی باشد. از این رو به نظر می رسد دولت بایستی برای صنایع انرژی بر همچون فولاد و سیمان سناریوهایی را در قالب بسته های حمایتی معرفی کند تا بتوان قبل از بیماری به فکر راه های درمان آن بود.

وی با اشاره به اینکه عملکرد فعالان صنعت سیمان به عنوان بخش های زیرساختی توسعه از متوسط رشد مطلوبی برخوردار بوده است، اظهار داشت: دولت جدید با نگاه توسعه ای خود و با شروع جدی اجرای طرح های عمرانی در سال آتی، می تواند به تحقق فرآیند رو به رشد صنعت سیمان کمک کند تا هدف رسیدن به جایگاه سوم جهان از نظر تولید انواع محصولات سیمانی تحقق یابد.

سالاروند در خاتمه سخنان خود پیرامون فروش صادراتی شرکت های سیمانی گفت: به دلیل مشکلات موجود در امر انتقال پول و رقابت های منفی موجود در قیمت ها میان تولیدکنندگان، امکان فروش بر مبنای نرخ ارز وجود ندارد. اما در مجموع برنامه صادرات تاکنون به طور کامل محقق شده و روند رو به رشدی را سپری می کند. اما سال آینده برای صنعت سیمان سالی پر از فرصت ها و تهدیدهاست. بطوریکه برنامه توسعه صنعت، تلاش دولت برای گسترش روابط و تعاملات و نیز امکان رونق در بخش تولید از جمله فرصت های موجود و بحث آثار ناشی از اجرای فاز دوم هدفمندی ها تهدیدهایی است که پیش روی این صنعت وجود دارد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: یک شنبه 4 اسفند 1392برچسب:,
ارسال توسط هادی

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 150
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 151
بازدید ماه : 402
بازدید کل : 14713
تعداد مطالب : 304
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1